Nadja Uusiperhe

Olen Nadja ja ensimmäistä kertaa ehdolla.

Valmistun ensi keväänä maisteriksi kotimaisesta kirjallisuudesta, ja olen osa Nopean Toiminnan Naiset- teatteriryhmää.

Kun minulta kysytään mistä olen kotoisin en osaa vastata. Helsinki on koti monelle kaltaiselleni nomadille, jotka  tulevat Helsinkiin työn, opiskelun tai elämän heittämänä.

Olen vegaani, ja tasa-arvo käsittää minulle ihmisten lisäksi myös muut eläimet. Päätöksiä on tehtävä luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen edellä. Ilmastokriisiin on suhtauduttava niin, että se koskettaa jokaista päätöstä. Hyvinvoiva, demokraattinen, ihmisyyttä ja luontoa kunnioittava yhteiskunta voi parhaiten torjua ilmastonmuutosta.

Metsät vähenevät jatkuvasti Suomesta. Tähän kuntien on reagoitava merkittävästi kunnianhimoisemmin. Ahtaissa asunnoissa asuessa kaupungin viheralueiden merkitys korostuu entisestään. Oma lähiluonto on monelle helsinkiläiselle se kaikista tärkein paikka, jossa elää ja hengittää.

Rakentamisen pitää tapahtua ekologisesti ja kestävästi. Asumisen jatkuvalle kallistumiselle on laitettava stoppi. Tuloerot kasvavat Suomessa, ja tämä railo on nyt kurottava umpeen. Laadukasta koulutusta, terveydenhuoltoa, taidetta ja kulttuuria kaikille!

Kannatan ehdottomasti perustuloon siirtymistä. Nykyinen järjestelmämme ei ole kestävä. Meidän on aika katsoa ajassa eteenpäin ja luoda jotain uutta.

https://www.instagram.com/nadjauusiperhe
https://www.twitter.com/uusiperhe
https://www.facebook.com/uusiperhenadja
http://bit.ly/EhdokasgalleriaUusiperhe